De Autoprop; de ultieme schroef voor de toerzeiler

De bijzondere Autoprop schroef bestaat al ruim 30 jaar en is al op duizenden jachten wereldwijd gemonteerd, tot grote tevredenheid van de gebruikers. Logisch, want wie wil er niet een knoop sneller zeilen, rustiger en stiller motoren en makkelijker manoeuvreren in de haven?

Op deze website lees je alles over Autoprop: hoe de unieke techniek van ‘variabele spoed’ werkt en wat de voordelen zijn op je vaareigenschappen.

Benieuwd wat de Autoprop voor jouw boot kost? Vraag een offerte aan voor jouw boot en ontvang binnen 3 werkdagen een advies op maat.

Wat maakt de Autoprop schroef zo bijzonder?

Waar alle andere schroeven (vaste, klap- en vaanstandschroeven) een vaste spoed hebben, die is berekend op het maximum toerental en vermogen van de motor, passen de bladen van de Autoprop hun spoed automatisch aan de omstandigheden aan. De bladen komen in de spoed te staan, waarin 2 krachten elkaar opheffen: de middelpuntvliedende kracht van de draaiende as en de weerstandsdruk van het water. Hier leggen we dit nader uit.

Hierdoor is in iedere situatie de spoed optimaal. De Autoprop is de DAF, waar de andere schroeven auto’s zijn die vast staan in de 6e versnelling; een wereld van verschil!

In de achteruit draaien de bladen zich zelfs helemaal om, zodat u ook daar het volle vermogen van uw motor tot uw beschikking heeft. Zeilend draaien de bladen zich automatisch in de vaanstand, zodat u minimale weerstand heeft van de schroef.

Waarom kiezen voor de Autoprop?

Met een keuze voor de Autoprop zal door de continue variabele spoed, het vaargedrag van uw jacht zowel onder zeil als op de motor significant verbeteren, uw brandstofverbruik afnemen en uw manoeuvreerbaarheid sterk toenemen.

Door de mogelijkheid de lagers van de bladen na jarenlang gebruik te vervangen, heeft de Autoprop daarnaast een aanzienlijk langere levensduur (grofweg 3 keer zo lang) dan andere klap- en vaanstandschroeven.

De Autoprop is leverbaar in 2- en 3-blads uitvoering voor schepen met een schroefas en tevens in een saildrive versie.

Getest in de meest uiteenlopende omstandigheden, zijn de voordelen van de Autoprop voor toerjachten onovertroffen. Zie ook de tests in ‘Segeln’ en ‘Voile Magazine’. In beide tests krijgt de Autoprop de hoogste scores en een warme aanbeveling.

Wat zeggen de bladen over de Autoprop?

yacht magazine

De Autoprop is een fenomeen op alle snelheden. Er is altijd een overvloed aan motorvermogen, omdat de schroef op iedere snelheid maximale efficiency levert.”

voile magazine

” De kwaliteiten van de Autoprop maken deze schroef perfect voor toerzeilers. De beste op het gebied van verbruik op kruissnelheid.”

vela e motore

” Zeker één van de meest interessante schroeven in ons onderzoek. De Autoprop levert goede snelheden onder alle omstandigheden.”

yachting monthly

” Onze tests laten zien dat de Autoprop 6 knopen snelheid bereikte bij 2100 toeren, terwijl de standaard schroef en de meeste anderen uit onze test 2500 toeren nodig hadden.”

seil magazine.no

” Bij een toerental tot 2000 kan geen enkele andere schroef de Autoprop bijhouden, die duidelijk meer snelheid gaf.”

Wat zeggen klanten over de Autoprop?

Klinkt de Autoprop te mooi om waar te zijn? Dit zeggen onze klanten over de unieke Autoprop:

“Al met al ben ik zeer tevreden met de aankoop”

“Tot nu toe hebben we veel profijt van de Autoprop en hebben dan ook geen spijt van ons besluit een Autoprop aan te schaffen”

“Zou geen andere schroef willen”

“Ik ben bijzonder tevreden met de Autoprop”

Lees de uitgebreide getuigenissen van onze klanten, bekijk de testresultaten en overtuig uzelf!